Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Sorodniki so si podobni

Sorodniki so si med seboj lahko podobni.

Podobni so si zato, ker lastnosti podedujejo po starših ali daljnih sorodnikih. To pomeni, da če imata oče in mama rjave oči, je velika verjetnost, da bodo tudi otroci imeli rjave oči.

Če ima oče svetle lase, mama pa temne, imajo lahko otroci ali svetle ali temne lase.

Včasih se zgodi, da lastnosti podedujemo po starih starših. To pomeni, da ima lahko mama zelene oči, oče rjave, otrok pa ima modre po dedku ali babici. To se ne dogaja pogosto, se pa lahko zgodi.

Na sliki: sta si sestri na sliki podobni? Opazuj barvo oči, las, polti, nos, obliko obraza ...

Oglej si spodnjo fotografijo

Primerjaj družinske člane. V čem so si podobni, v čem različni? Ugotovi, kdo je komu sin ali hči. Po čem si to sklepal? Kako si to ugotovil? Kako si si pomagal? Si pri tem imel težave?
Išči podobnosti in razlike, pri naslednjih parih.

Vprašaj starše, kateremu družinskemu članu si ti podoben? Zakaj včasih dobimo odgovor, da vsakemu malo?

<NAZAJ
>NAPREJ246/291