Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Apollo 11

Apollo 11 je bila prva vesoljska odprava s človeško posadko, ki je pristala na Luni. To se je zgodilo 20. julija 1969.

Posadka je bila iz Združenih držav Amerike.

Prvi človek, ki je stopil na Lunina tla, je bil astronavt Neil Armstrong. Ko je prvič stopil na Luno, je izgovoril znameniti stavek: To je majhen korak za človeka, a velik skok za človeštvo. Armstrong je na Luninem površju ostal približno 2 uri in pol. Z njim je na Luno stopil še drugi astronavt Edwin "Buzz" Aldrin.

Na Zemljo so se skupaj s tretjim članom odprave Michaelom Collinsom varno vrnili 24. julija istega leta.  

Na posnetku si oglej, kako je vse skupaj potekalo. 

Apollo 11 - album slik

Apollo 13 je bila tretja načrtovana odprava na Luno (leta 1970), na kateri bi človek stopil na Luno. Vendar zaradi težav z električno napeljavo ni bila uspešna. Kljub temu se je posadka z veliko sreče varno vrnila na Zemljo. O tej misiji so posneli film.

<NAZAJ
>NAPREJ32/291