Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Vodovodna napeljava in centralno ogrevanje

Ogrevanje nekoč in danes

Ljudje so nekoč svoja stanovanja ogrevali na trdo gorivo - drva. Tudi peči so bile drugačne od današnjih. To so bile: krušna peč, manjša peč na drva, odprt kamin in štedilnik na drva. Težava je bila, da so dobro ogrevale le prostor, v katerega so bile postavljene.

O vodi nekoč in danes

Si lahko predstavljaš dan brez vode, ki priteče iz pipe? Kaj bi storil, ko bi si želel umiti roke pred kosilom? Kje bi mama dobila vodo za kuhanje? Od kosila bi ostal kup posode. Zvečer, ko bi bil čas za umivanje, vode še vedno ne bi bilo. Življenje brez vode postane prava zmeda.

Pomisli! Pred več kot 100 leti so ljudje živeli brez vode, ki bi v njihovo hišo pritekla po pipi. Kako? Vodo so v hišo nosili. Oglej si, od kje in kako. 

Razmisli, kaj so storili z umazano posodo in perilom.

<NAZAJ
>NAPREJ165/291