Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Snovi v naravi

Verjetno že veš, da je notranjost Zemlje zelo vroča in tekoča. To so raztaljene kamnine. Včasih na površje pridejo z izbruhom vulkana.

Tekoča kamnina se je na površju ohladila in strdila. Nastal je trdni del zemeljske skorje, ki jo vidiš, ko se ozreš okoli sebe. Obdajajo te hribi, gore, doline, jezera, morja ... Na območjih, kjer je nad zgornjo plastjo prst, rastejo gozdovi in travniki.

Človek je v preteklosti vse izdelal in naredil iz snovi, ki jih je našel v naravi. S kamnitim pestnjakom je oblikoval in izrezoval les, kožo, kosti ...

Najbolj pogoste snovi, iz katerih človek izdeluje uporabne predmete, so les, kovine, steklo in kamen. V 20. stoletju pa so mnoge izdelke začeli izdelovati iz plastike.

kovina
les
steklo
plastika
kamen
Preveri
<NAZAJ
>NAPREJ61/291