Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
8.

Izdelaj herbarij

Odpravi se v bližnji gozd ali travnik. Natančno opazuj rastline. Naberi njihove liste in jih spravi v plastično vrečko. Ko prideš domov, liste vstavi v časopisni papir in vse skupaj vstavi v knjigo. Ob liste zapiši datum in ime rastline. Dobro je, da knjigo še dodatno obtežiš. Pusti liste, naj se nekaj tednov sušijo. Vmes lahko časopisni papir večkrat zamenjaš, da liste ne načne plesen.

Natisni prilogo. Skopiraj nekaj drugih strani. Izpolni podatke in prilepi ali nariši manjkajoče slike. Podatke in slike najdeš v knjigah o rastlinah ali na spletu.

<NAZAJ
>NAPREJ281/291