Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Les

LES

Drevesa in grmi imajo olesenelo steblo. Les nastaja iz posebne snovi, ki ji pravimo celuloza. Ker poznamo veliko vrst dreves in grmov, poznamo tudi veliko vrst lesa. Vrste lesa se ločijo glede na njegove lastnosti. Ni vsak les primeren za vse.

Potipaj les.
Kakšen se ti zdi?

  • mehak,
  • topel,
  • prijeten ...

Les lahko obdelujemo.

 SUROVINA  POLIZDELEK  IZDELEK
 
 DREVO DESKE
KLOPCA

Les je tako kot kamen ali kost eden prvih materialov, ki ga je človek začel obdelovati. Spajamo ga lahko na različne načine, od vezanja do žebljanja, vijačenja, rogliičenja ... do lepljenja.
Iz lesa lahko ustvarimo prave mojstrovine. Na koncu ga lahko poljubno pobarvamo. Potrebna je samo lastna domišljija.

Lastnosti lesa

Ročna orodja za obdelavo lesa

Električna orodja

<NAZAJ
>NAPREJ92/291