Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

Papirnata letala

Po spodnjih priloženih navodilih izdelaj tri papirnata letala. Za izdelavo vsakega potrebuješ list papirja velikosti A4.

Pri izdelavi bodi pazljiv in natančen. Vsako letalo označi tako, kot je prikazano v tabeli. Katero leti najdlje?  Preletene razdalje vpiši v tabelo. Poizkus opravi trikrat. Rezultate vpiši v tabelo in dobil boš zmagovalno letalo.

1. poizkus[cm] 2. poizkus[cm] 3. poizkus[cm] povprečje[cm]

Japonec Takuo Toda je svetovni prvak v tekmovanju v dolžini leta papirnatih letal. Njegovo 10-centimetrov veliko letalo je letelo kar 26 sekund.
Čas svojega zmagovalnega letala primerjaj s svetovnim rekordom. Koliko si se mu približal?

<NAZAJ
>NAPREJ111/291