Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kam shraniti

Stvari shranjujemo v različnih posodah - embalaži. Ime nam pogosto pove, iz česa je narejena: plastenka - plastika, pločevinka - pločevina, steklenica - steklo.

Tekočine shranimo v embalažo, ki je nepropustna in se dobro zapre. Izberemo plastiko, pločevino ali steklo.

Za nekatere sipke snovi lahko izberemo podobno embalažo kot za tekočine. Lahko pa tudi karton, papir, les. Pomembno je, da nima odprtin, skozi katere bi se sipala.

Za trdne nesipke snovi izberemo katero koli embalažo. Odločimo se glede na velikost in druge lastnosti snovi (vonj, vlažnost ...).

Prazno povratno embalažo vrnemo v trgovino, le-ta pa proizvajalcem, kjer jo očistijo in ponovno uporabijo.

Nepovratni embalaži iztisnemo zrak in s tem zmanjšamo njeno prostornino. Odložimo jo v zabojnike za ločevanje odpadkov.

Veliko embalaže in papirja recikliramo. Tako varujemo naravo, saj je treba izdelati manj novega papirja, plastike, pločevine in stekla.

<NAZAJ
>NAPREJ4/291