Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Nastanek risbe

Risbe so lahko narisane prostoročno ali s pripomočki (ravnila, šablone, šestila, risarski programi …). Delimo jih na prostoročne ali neformalne risbe ter geometrizirane ali formalne risbe.

{RAZMISLI; Kateri od spodnjih primerov je formalna in kateri neformalna risba? Opiši obe risbi.}


M. Kocjan, leto 2011

Svinčnik, oglje, pastel, voščenka, čopič, trstika, pero, flomaster so tako imenovana risala, s katerimi lahko vlečemo različne vrste (karakterje) črt.

Poveži slikovne primere črt in imena risal v pare. Lahko si pomagaš z gumbi na dnu strani – s klikom nanje se ti bodo prikazali primeri risb z naštetimi risali.

čopič
pero
svinčnik
flomaster
oglje
Preveri

<NAZAJ
>NAPREJ10/237