Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Risbe in podlage

Risba in likovni jezik

Risanje je osnova vsakega likovnega izražanja, kjer s pomočjo črt (linij) naše misli, ideje ali videne podobe prenašamo v interpretirane podobe. 

 

Izrazne moči risbe ne omejujeta niti jezik niti kultura. Je osnovno orodje, s katerim smo se sporazumevali že v pradavnini in enako ga uporabljamo še danes. Živimo v vizualno (pre)bogatem svetu, kjer se z risbo izražamo na več nivojih – z njo orisujemo oblike, ustvarjamo znake, oblikujemo pisavo, upodabljamo prostor na 2D-podlagah in načrtujemo 3D-strukture.

{RAZMISLI; Kako ločimo risbo od slike? Zakaj tako pogosto mešamo oba pojma?}


M. Kocjan, leto 1999, Risana in barvna študija človeškega telesa

{RAZMISLI; Kaj je po tvojem mnenju razlog, da nekateri odrasli trdijo, da ne znajo več risati?}

Poskusi prerisati motiv z leve strani okvirja na desno stran – pomagaj si z mrežo. Svojo risbo lahko nadgradiš z ozadjem, predmeti in drugimi figurami … Si zadovoljen s svojim izdelkom? (Risbo lahko shraniš s pritiskom na desni gumb miške.)

<NAZAJ
>NAPREJ9/237