Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

UVOD V LIKOVNO SNOVANJE

Likovno snovanje ostaja zadnja oaza praktičnega ustvarjalnega dela v gimnazijskem programu. To je edini pravi ventilček za izražanje vsega kreativnega, kar je v tebi, dragi gimnazijec. Področja svobode so danes zelo omejena. In se še krčijo. Svet likovnih in vizualnih podob se pogosto uporablja za manipulacije z ljudmi (manipulacija pomeni upravljanje z mislimi, potrebami, normami). Pravilno razumevanje in branje slikovnih, večpredstavnostnih in tudi interaktivnih gradiv ti bo pomagalo, da boš užival v opazovanju in ustvarjanju likovnih del ter boš tako lažje prepoznal vsebine, ki se ti vsiljujejo, bodisi kot pozitivne bodisi kot negativne, vsak dan v različnih oblikah (slika, oglas, film ...).

Glasba je bila vedno očarljiva – v njej smo uživali, uživamo in tudi prihodnji rodovi bodo uživali. Že stari Grki so bili nad njo navdušeni in tako je še danes.5. stoletje pred našim štetjem, Orfej, grška posoda
Marc Chagall, leto 1912, Violinist, 188 x 158 cm, olje na platno

V zgodovini srečamo različne posode za hranjenje tekočin: meh, sod, keramična posoda, steklenka, plastenka, pločevinka. Oblika je različna, namen pa isti. Prav tako imamo v umetnosti različne oblike za prenos idej. Oblike se skozi čas spreminjajo. Osnovna človeška vprašanja pa ostajajo.

<NAZAJ
>NAPREJ1/237