Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

SODOBNE UMETNIŠKE PRAKSE

Sodobno umetnost opredeljujemo za postmoderno. Kot nekaj, kar sledi modernizmu, za katerega je značilno poveličevanje le oblike likovnega dela in njegove zgradbe in zaničevanje njegove vsebine oziroma teme. Postmodernizem se obrača k vsebini dela, njegovem pomenu in zgodbi. V tem poglavju si bomo ogledali nekatere prakse, vezane na konec modernizma, in nekatere iz postmoderne. Umetniki sodobne umetnosti se danes lotevajo najrazličnejših oblik izražanja in ne pristajajo le na tradicionalne oblike. Vse, kar nas obdaja, se lahko kreativno obdela in uporabi z namenom prenosa ideje ali umetnikovega sporočila. Omejiti umetnost na tradicionalne oblike izražanja bi danes pomenilo oženje umetnikove svobode – omenili bomo tudi to. Prostor umetnosti je vedno odvisen od družbe in oblike izražanja nam lahko veliko povedo o njej.

{RAZMISLI;Ali ima umetnost možnost spreminjanja družbe?}

Prakse v tem poglavju zajemajo naslednje smeri ustvarjanja:
• minimalistični pristop v umetnosti
• konceptualni pristop v umetnosti
• interdisciplinarnost v umetnosti
• vizualne komunikacije in e-mediji

Na desni strani je naloga, v kateri poskusi kreativno razmišljati o pojmu koren.
Za podlago lahko izbereš zunanji ali notranji prostor ali pa sliki preklopiš, ko boš kompozicijo že postavil. Postavi objekte, opazuj jih in razmišljaj.

Izberi podlago: 1 2 3 4

<NAZAJ
>NAPREJ108/237