Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Katera je največja celica?

En izmed največjih enoceličarjev je zelena alga Ventricaria venticosa, ki živi v oceanih tropskih območij. Alga v premeru meri do $4$ centimetre.

Večcelični organizmi

Kaj pa človek? Koliko različnih vrst celic gradi tvoje telo? Podobno kot ljudje so tudi rastline sestavljene iz veliko celic.

Organizme, katerih telo je iz več celic, imenujemo mnogocelični (večcelični) organizmi ali mnogoceličarji. Kljub temu da so celice osnovne gradbene in funkcionalne enote vseh živih bitij, pa se po velikosti, obliki ter nalogah, ki jih opravljajo, med seboj močno razlikujejo.

<NAZAJ
>NAPREJ92/250