Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
6.

Uredi zaporedje sličic.
Ob pravilni razporeditvi sličic se izpiše 'Pravilno'.

7.

Vstavi manjkajoče besede.

Hranilne snovi, ki nastajajo pri fotosintezi, so sladkorji . En del teh snovi se porabi za celično dihanje, drugi del se lahko uskladišči kot rezervna snov v obliki škroba, tretji del pa se porabi za izgradnjo celičnih sten (celuloza) ali drugih, rastlini potrebnih snovi. Stranski produkt, ki nastane pri fotosintezi, je kisik in ga rastline sprostijo v ozračje. Del tega sproščenega plina pri celičnem dihanju potrošijo rastline, del pa živali in ljudje.
8.

V okvirčke vpiši ustrezne številke.

Vstopne snovi:
4 - ogljikov dioksid
5 - voda z mineralnimi snovmi

Vir energije:
3 - sončna energija

Nastale snovi:
1 - sladkorji

Stranki produkt:
2 - kisik

9.

V okvirček vpiši ustrezno besedo. Za kateri mesec v letu je prikazana jakost fotosinteze?
Prikazana je jakost fotosinteze rastlin, ki uspevajo pri nas, za mesec junij . (vpiši: februar, april, junij ali november).

<NAZAJ
>NAPREJ118/250