Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Delitev rastlin na steljčnice in brstnice

Opazuj rastline, ki so prikazane na spodnji fotografiji. V čem so si podobne oziroma v čem se razlikujejo. Po podobnosti jih razvrsti v dve skupini. 
hara kalužnica
halimeda
breza
Kateri rastlini sta sorodni?

Preprosto zgrajene rastline so lahko enocelične ali pa večcelične, le da nimajo razvitih rastlinskih organov. Tej skupini rastlin z drugo besedo pravimo tudi steljčnice. Imenujemo jih tudi 'nižje rastline'.

Za drugo skupino rastlin so značilni pravi rastlinski organi: korenine, listi in stebla. Tej skupini rastlin z drugo besedo pravimo tudi brstnice. Imenujemo jih tudi 'višje rastline'.

Kako lahko na prvi pogled ločimo steljčnico in brstnico?

<NAZAJ
>NAPREJ121/250