Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Snovi se prenašajo v dve smeri

Snovi hkrati potujejo od korenin proti listom, cvetovom in plodovom ter od listov proti koreninam, cvetovom in plodovom.

Izhlapevanje vode iz listov

Vzemi tri približno enako debele enoletne veje rastline z zelenimi listi (npr. leska ali vrba). Vse veje naj bodo z istega drevesa. Prvi veji osmukaj vse liste, drugi veji polovico listov, tretjo pa pusti z vsemi listi.
Pripravi tri enake kozarce za vlaganje, daj v vsakega enako količino vode iz pipe. Vsako vejo daj v svoj kozarec, tako, da bo spodnji konec veje v vodi. Nato kozarce zamaši z dvema plastema aluminijaste folije tako, da voda ne more izhlapevati. Namesto folije lahko uporabiš olje, ki ga naliješ na vodo.
Kozarce postavi na osvetljeno mesto, npr. na okensko polico in jih nekaj dni zaporedoma opazuj. Pozoren bodi na to, koliko vode je ostalo v katerem kozarcu.

<NAZAJ
>NAPREJ142/250