Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
10.

Kaj meniš, katero drevo bo v vsem letu sprejelo in oddalo največ vode (če predpostavljamo, da imajo vsa navedena drevesa enako skupno površino listov)?

11.

V en kozarec smo dali vejo, ki smo ji osmukali približno polovico listov, v drug kozarec pa smo dali podobno vejo, le da smo ji pustili vse liste. V oba kozarca smo na vodo nalili nekaj olja, ki preprečuje izhlapevanje vode. Kaj meniš, v katerem kozarcu bo čez nekaj dni manj vode, v levem ali desnem?

12.

V katerem delu dneva iz rastlin izhlapi največ vode?

<NAZAJ
>NAPREJ146/250