Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Agregatna stanja vode

Na sliki so podane porazdelitve delcev v agregatnih stanjih vode. Delci v ledu, tekoči vodi in vodnih hlapih so enaki, različna je le njihova porazdelitev. V tekoči vodi se delci počasneje gibljejo kot v vodnih hlapih. Delci v ledu ne mirujejo, temveč nihajo okrog določenih leg v strukturi.

 


Dopolni besedilo z manjkajočimi besedami.

Na sliki je voda v treh agregatnih stanjih. Dane so tudi porazdelitve delcev v ledu, tekoči vodi in vodni pari, ki so označene s številkami.

 

 

V ledu so porazdeljeni delci tako, kot je prikazano na shemi 3 . Porazdelitev delcev v tekoči vodi je enaka porazdelitvi delcev na shemi 2 . V vodni pari so porazdeljeni delci tako kot je prikazano na shemi 1 .

<NAZAJ
>NAPREJ4/250