Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Voda teče navzdol

Že kot majhen otrok si se naučil, koliko moraš nagniti kozarec, da lahko piješ. Voda iz kozarca odteka takrat, kadar je njena gladina višja od roba. To moraš vedeti tudi pri nalivanju soka.

Voda v naravi nastane zaradi padavin. Voda iz potokov teče iz višje ležečih delov navzdol. Odtekajo v reke, te pa v jezera ali morje, kjer se ustavijo. Ker tečejo z višjega na nižje mesto, pravimo, da jih poganja višinska razlika.

Po strmini voda teče hitreje kot po položnem delu.

Po pobočju lahko drsi tudi zemeljski ali snežni plaz. Zemeljski plaz ruši ceste in hiše. Snežni plaz lahko pokoplje smučarja ali planinca.

<NAZAJ
>NAPREJ115/291