Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Pipe in ventili

Pipa

S pipami odpiramo in zapiramo dotok vode ter večamo in manjšamo pretok vode. Poglej, kako deluje pipa z valjastim ventilom.

Najbolj pogoste so pipe, ki hkrati odpirajo toplo in hladno vodo. Pravimo jim mešalne pipe. Pipa je lahko enoročna. Z dvigom navzgor in navzdol določimo, koliko vode bo priteklo, s potiskom levo ali desno pa uravnavamo temperaturo vode.

Ventil

Z ventilom zapremo dotok vode. Glavni ventil je pri števcu in zapre dotok vode za celotno zgradbo. Ventil pred kopalnico ali kuhinjo zapre samo vodo pred prostorom.

Skica prikazuje ventile v celotnem naselju.

hidrant                  glavni ventil               ventil za prostor

<NAZAJ
>NAPREJ117/291