Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Trajnost in shranjevanje živil

Vsaka hrana se prej ali slej pokvari, zato je shranjevanje zelo pomembno. Z ustreznim shranjevanjem lahko živilom čas trajanja podaljšamo. Shranjujemo jih v različnih embalažah, prostorih in posodah, odvisno od vrste in oblike živil. Kje živila hranimo, si poglej na spodnjih slikah.

 

Rok trajanja živila nam pove, do katerega datuma smemo živilo zaužiti, če je pravilno skladiščeno. Tudi pravilno shranjena živila so uporabna le določen čas. To preberemo na embalaži.

Mleko

Kuhinje sveta

Ljudje živimo v različnih pokrajinah, razvite imamo različne navade in običaje, tudi različne prehranjevalne navade. Večinoma se hranimo s tistim, kar raste in uspeva v okolju, v katerem živimo.

Danes hrano uvažamo iz vseh delov sveta, tako da uživamo jedi, ki jih v preteklosti niso poznali.

<NAZAJ
>NAPREJ212/291