Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Izberi tri naravnogeografske dejavnike, ki vplivajo na gostoto poselitve.

2.

Izberi tri družbenogeografske dejavnike, ki vplivajo na gostoto poselitve.

3.

Dopolni besedilo.

V Sloveniji je relief najpomembnejši dejavnik poselitve. Na gostoto poselitve vpliva nadmorska višina, naklon površja in osončenost . Zato so najgosteje poseljena območja kotlin , dolin , kraških polj, nižin in obalni pas .
4.

Iz mozaika sestavi fotografijo.

Fotografija je narejena v slovenskem mestu, kjer vsako leto pripravijo množični tek. S pomočjo spleta ugotovi, za katero mesto gre in kako se imenuje prireditev. Odgovor: Prireditev je Ljubljanski maraton .
5.

Dopolnjevanje.

Če si pravilno zložil sliko, je nastala skupina tekačev, ki tečejo maraton . Tečejo v mestu Ljubljana vsako leto v oktobru.
<NAZAJ
>NAPREJ46/241