Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Pesem Naprej! je bila pred osamosvojitvijo Slovenije narodna himna. Danes je to himna slovenske vojske. Izvaja se ob vojaških slovesnostih. Preberi besedilo in na spletu poišči posnetek skladbe v izvedbi Orkestra slovenske vojske, Slovenskega okteta ali Partizanskega pevskega zbora.

Avtorja glasbe in besedila sta Simon Jenko in Davorin Jenko.

     

Določi:

Avtor glasbe Avtor besedila
{Davorin_Jenko;Simon_Jenko}
{Simon_Jenko;Davorin_Jenko}

V Srbiji se po Davorinu Jenku imenuje tudi glasbena šola: Muzička škola Davorin Jenko. Na spletu poišči, v katerem mestu se nahaja.

Odgovor: {Beograd;Beogradu}

Včasih so bili učenci v 1. razredu osnovne šole sprejeti med pionirje in v 7. razredu med mladince. Opravili so častno zaprisego in prejeli pionirsko kapo, rutico in izkaznico. Vprašaj sošolca ali ve, kaj pomeni beseda {zaprisega;Dati obljubo, da se boš ravnal po določenih načelih. Slovesna izjava.}.

Kaj meniš, da je bil razlog, da se je partizanska pesem tako bliskovito širila med velike množice ljudi?

<NAZAJ
>NAPREJ58/115