Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

ZBOROVSKA GLASBA

Postopoma so bili organizirani stalni pevski zbori po partizanskih enotah. Pesmi so začeli zapisovati in izdajati v pesmaricah z notami. Ena takšnih je bila pesmarica Naša pesem iz leta 1944. V tem času je bilo izdanih približno 40 pesmaric z notnim zapisom. Pesmarice so bile nujno potrebna opora za hitrejši razvoj in širjenje partizanskih pesmi.

 

Partizanski pevski zbor

Partizanski pevski zbor je bil ustanovljen aprila 1944 v vasi Planina pri Črnomlju po naročilu Glavnega štaba NOB. Nastal je iz okrevajočih ranjencev, partizanov. Imenovali so ga Invalidski pevski zbor ali po domače tudi Pojoča četa. Danes se imenuje Partizanski pevski zbor, šteje 40 pevcev in harmonikarja.

PPZ včasih. Fotografija je nastala v Metliki leta 1944.

PPZ danes. Fotografija je iz leta 2011.

<NAZAJ
>NAPREJ59/115