Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Celice pridobijo energijo s celičnim dihanjem

Vsaka živa celica potrebuje za delovanje, rast, razvoj in delitev energijo, ki jo pridobi v procesu, imenovanem celično dihanje. Oglej si animacijo o celičnem dihanju.

Bistvo celičnega dihanja, pri katerem se porabljajo hranilne snovi in kisik, je sproščanje energije, pri čemer nastajata ogljikov dioksid in voda.

Tudi v rastlinah  oz. rastlinskih celicah poteka celično dihanje. Rastline, enako kot živali, za celično dihanje potrebujejo kisik.

<NAZAJ
>NAPREJ106/250