Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Osnovna zgradba korenine

Korenine so podzemni organ, s katerim so rastline pritrjene v tla. Druga pomembna naloga korenin je sprejemanje vode in v njej raztopljenih mineralnih snovi iz tal v rastlino.


Močno razrasle korenine starega drevesa


Koreninski sistem

Vse korenine ene rastline imenujemo koreninski sistem. Običajno sestoji iz glavne korenine, stranskih korenin in koreninskih laskov. Glavna korenina vedno raste navpično navzdol, če pa naleti na oviro, npr. kamen ali skalo, jo obide in se nato usmeri navzdol.

<NAZAJ
>NAPREJ133/250