Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Označevanje nevarnih snovi

Če izdelki vsebujejo snovi, ki so nevarne za okolje ali za naše zdravje, morajo biti posebej označeni. Najprej opazimo grafični simbol (piktogram), ki nas takoj opozori na neko nevarnost. V letu 2009 je začel veljati nov sistem označevanja nevarnih snovi. Dosedanje oznake še se vedno pojavljajo na izdelkih, zato je prav, da jih vsaj omenimo. Nekateri piktogrami so prikazani na sliki.

 

Nevarna snov je tista, ki ima vsaj eno od naslednjih nevarnih lastnosti:

1. nevarne fizikalne in kemijske lastnosti,
2. nevarne lastnosti za okolje,
3. nevarne lastnosti za zdravje.

Nevarne fizikalne in kemijske lastnosti

Predstavljeni so opozorilni znaki (piktogrami) za snovi z nevarnimi fizikalnimi in kemijskimi lastnostmi. Grafična podoba je taka, da zlahka ugotovimo, za kakšno nevarnost gre. Prenesite ustrezen opozorilni znak na ustrezen opis nevarnosti.


Nevarne lastnosti za okolje

Vsi izdelki, ki vsebujejo snovi, ki pri odlaganju ali izlivanju škodijo okolju in življenju, so označeni z naslednjim piktogramom: 

<NAZAJ
>NAPREJ17/250