Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
4.

Preberi spodnje besedilo in dopolni manjkajoče besede.

Sonce vzhaja na vzhodu , zahaja pa na zahodu . Zemlja se vrti okoli svoje osi . En vrtljaj traja 24 ur. V tem času se izmenjata svetli in temni del dneva ter mrak . Svetli del dneva je dan , temni pa noč . Mrak je zjutraj in zvečer. Sonce je najvišje na nebu, ko je ura 12 .
5.

Ustno odgovori na vprašanja. Preveri svoje odgovore.

Kateri del dneva je lahko na fotografiji?

 

Na zgornji sliki je bil fotograf obrnjen proti zahodu. Je potemtakem posneta zjutraj ali zvečer?

6.

Jaka stanuje na Vrhovcih, ki so na zahodnem delu Ljubljane. Njegov oče se v službo vozi v vzhodni del Ljubljane. Ali zjutraj, ko gre v službo, sonce sveti proti njemu? Kaj pa popoldne, ko gre iz službe domov?

7.

Se ti zdi pot njegovega očeta v službo in iz nje prijetna? Pojasni svoj odgovor.

8.

Ko se Jakova mama vozi v službo, je sonce zjutraj na njeni levi strani, kot to kaže slika. V katero smer se Jakova mam vozi v službo?

 

<NAZAJ
>NAPREJ14/291