Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kje se vozimo?

Zračni promet
Po zraku potujemo najhitreje, saj ni ovinkov, zato letala letijo neposredno od letališča do letališča. Zračni promet je namenjen premagovanju  večjih razdalj.

Sodobna letališča zavzemajo veliko površine in so prave gradbene mojstrovine. Kje vse so zgradili letališča?

Železniški promet
Vlak je vozilo, sestavljeno iz lokomotive in vagonov. Lokomotiva vleče vagone. Vlaki vozijo po železniških tirih. Prevažajo lahko tovor ali potnike.

Vodni promet
Tudi po vodah poteka tako potniški kot tudi tovorni promet. Delimo ga na rečni promet in morski promet.

Ali veš, da obstaja motorno vozilo, ki vozi po cesti in pluje po vodi? Takim vozilom pravimo amfibijska vozila. Uporabljala ga je predvsem ameriška vojska med drugo svetovno vojno, danes jih vidimo predvsem kot turistične atrakcije večjih mest. Razmisli, v čem je prednost takega vozila.

<NAZAJ
>NAPREJ113/291