Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Prometne površine

Spoznal si, da poznamo različne vrste prometa: zračni, vodni, cestni in železniški promet. Razmisli še, kje letala pristajajo, kje ladje pristajajo, kje avtomobili parkirajo, kje se vlaki ustavijo.

Pravila gibanja

Različne prometne površine so namenjene različnim vrstam prometa. Zaradi varnosti in tekočega prometa se po prometnih površinah gibamo tako, da upoštevamo prometne predpise.

Označbe na cestišču

Zagotovo si že opazil oznake na cestišču. Vsaka oznaka ima svoj pomen. Poglej najpogostejše.

Največ prometnih površin prekriva asfalt.
Asfalt je mešanica bitumna (smola, ki nastane iz surove nafte) in agregata (drobno zmlete skale) ter dodatkov. Pri asfaltiranju mora biti ta vroč, da se dobro prime podlage in se lahko valja. Ko se ohladi, postane trd.

Cestne oznake so tudi različnih barv. Ali veš, kakšnih? Odgovor se skriva pod gumbom.

Oglej sliko in poglej, kaj označujejo posamezne oznake. 

Koliko je vozil v Sloveniji?

<NAZAJ
>NAPREJ115/291