Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zajetje vode

Na Zemlji je mnogo krajev, v katerih primanjkuje vode, zato jo morajo ljudje nositi iz oddaljenih krajev. V predelih puščav ne dežuje tudi po več let. V predelih pragozdov pa ne mine dan, da ne bi deževalo.

Mi živimo v krajih, kjer pitne vode še ne primanjkuje in v naše domove priteče po ceveh in pipah.

Zajetje vode

Pritisni na gumbe in spoznaj več o tem, od kje pride pitna voda.

Preberi spodnji odstavek in ga dopolni z manjkajočimi besedami.

Ob deževju voda pronica v tla. Plasti, skozi katero pronica voda, rečemo prepustna plast. Voda se zbira nad plastjo, ki vode ne prepušča. Imenujemo jo neprepustna plast. Vodo, ki se zbira pod tlemi, imenujemo podtalnica . Mesto, kjer voda pride na površje, imenujemo izvir . Na tem mestu lahko zgradimo zajetje , da zajamemo pitno vodo.

Območje zajetja pitne vode

<NAZAJ
>NAPREJ151/291