Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kuhanje, pečenje

Veliko snovi se pri segrevanju spremeni tako, da se ne more vrniti v začetno stanje. Snovi, ki nastanejo, so drugačne od snovi, ki smo jo segrevali.

Ko jajce ocvremo, ne moremo dobiti nazaj surovega jajca.

Podobno se zgodi skoraj z vsemi živili. Iz pečenega kruha ali mesa, ne moremo več dobiti surovega.

Verjetno si že kdaj skuhal puding. Če še ne, poskusi. Navodila za pripravo so napisana na vrečki. Pomembno je, da jih upoštevaš.

Če boš dodal preveč mleka, se puding ne bo strdil.

Vročega lahko preliješ v manjše skodelice. Ko bo hladen, ga streseš iz posodice in ohranil bo njeno obliko.

Pri gorenju lesa nastaneta pepel in dim. Iz pepela in dima ne moremo dobiti nazaj lesa.

Iz gline oblikujemo posode in okrasne predmete. Glina je mehka in gnetljiva. Če jo sušimo le na zraku, jo lahko vrnemo v prejšnje, gnetljivo stanje. S pečenjem (žganjem) pri visoki temperaturi (okoli 1000 0C) postane trdna. Če se nam posoda razbije, iz črepinj ne moremo dobiti gline za novo posodo.

<NAZAJ
>NAPREJ56/291