Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Vzemi dva enako velika lista papirja. Iz enega naredi kroglo. Iz višine ju hkrati spusti na tla. Opazuj, kaj se bo zgodilo.

2.

Izberi pravilne trditve.

3.

Na vrhu hriba iz plastenke popijemo ves sok in jo dobro zapremo. Kaj se bo zgodilo z njo, ko jo prinesemo v dolino. Ta poskus naredi naslednjič, ko se boš povzpel na kakšen hrib.

Zakaj se to zgodi?

4.

Sveča za gorenje potrebuje kisik. Pripravi svečo, vžigalice in tri različno velike kozarce (majhen, srednji, velik). Izmeri čas, v katerem bo sveča ugasnila, ko jo pokriješ s kozarcem.  Uporabi štoparico.

velikost kozarca čas gorenja[s]

<NAZAJ
>NAPREJ62/291