Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Škodljive navade otrok

1. Uživanje nezdrave hrane

Preveč sladkarij in sladkih pijač slabo vpliva na zobe in druge organe. Največ sladkorja je v gaziranih pijačah. Namesto sladkarij raje jej sadje, namesto gaziranih pijač pa pij vodo ali naravne sokove.

T. i. hitra hrana (angleško fast food) je pretirano mastna in slana hrana. To so npr. ocvrt krompirček, hamburgerji, pice in podobno. Takšno hrano uživaj le občasno.

 

 

2. Prekomerno gledanje televizije in sedenje pred računalnikom

Več kot si doma, manj si zunaj in manj se gibaš. To ni zdravo. Poleg tega pretiravanje s televizijo in računalnikom slabo vpliva na oči in srce. Preveč sedenja in premalo gibanja povzroča čezmerno težo.
Ugotovili so, da so otroci, ki igrajo nasilne igre na računalniku ali gledajo takšne filme, bolj nasilni.
Druženje na spletnih družbenih omrežjih ima številne nevarnosti. Nikoli preko spleta ne posreduj svojih slik ali podatkov neznancem! Več o tem si skupaj s starši preberi na spletni strani www.safe.si.

3. Premalo spanca

Nezadostno spanje vpliva na slabše delovanje spomina, vedenje, telesno odpornost ...
Če spimo dovolj, smo bolj zdravi, smo boljše volje, naši možgani delujejo bolj učinkovito. Zato smo v šoli bolj uspešni.

<NAZAJ
>NAPREJ248/291