Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Zdravje je naše največje bogastvo.

Če želimo ostati zdravi, moramo sami nekaj storiti za to.

Nekatere navade in dejavnosti koristijo našemu telesu, nekatere mu škodujejo. 

Koristne dejavnosti so dovolj gibanja (športne dejavnosti), dovolj spanca, uravnotežena prehrana in vzdrževanje osebne higiene.

Škodljive navade pri otrocih so uživanje nezdrave hrane, premalo spanca in pretiravanje z gledanjem televizije in računalnikom. Pri odraslih so to nezdravo prehranjevanje, kajenje, prekomerno uživanje alkohola, uživanje drog in druge zasvojenosti.

Nekatere prej naštete škodljive navade odraslih so posebej nevarne zato, ker vodijo v zasvojenost oz. odvisnost. To je zelo težko zdraviti. 

Sončenje je večini ljudi prijetno, vendar moramo upoštevati pravila varnega sončenja sicer je nevarno.

 

Razmisli, v kakšni povezavi so slike in povedi iz povzetka.

<NAZAJ
>NAPREJ250/291