Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Temperature in padavine v Alpah

S klikom na klimogram se ti prikaže klimogram v večjem oknu.
Bovec
Kredarica
Rateče
Ravne na Koroškem


V Alpah imajo velik vpliv tudi vetrovi, predvsem severni in jugozahodni veter. Ti pozimi povzročajo občutek večjega mraza v gorah, saj veter poveča oddajanje toplota telesa. S pogorij v dolino se lahko spušča topel veter, imenovan fen. Ta pozimi prinese odjugo, poleti pa je zaradi njega lahko zelo vroče.

Oglej si klimogram Bovca in v prazna polja vpiši manjkajoče besede.

Iz klimograma razberemo, da Bovec dobi največ padavin v {jesenskem;pomladanskem} in {pomladanskem;jesenskem} letnem času. Poprečne mesečne temperature ne presegajo 18 °C. Najhladnejša meseca sta januar in december . Iz klimograma sklepamo, da ima Bovec gorsko podnebje. 

<NAZAJ
>NAPREJ138/241