Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

NALOGE

1.

Katera izmed spodnjih slik predstavlja grafit, fresko, mozaik in vitraj? Razloži, zakaj so omenjene slikarske tehnike povezane z arhitekturo?

2.

Monumentalna ali miniaturna dela lahko izdelamo v katerikoli slikarski tehniki. Obenem pa so določene slikarske tehnike pogosteje uporabljene za izvedbo večjih (obsežnih) oz. manjših (prenosnih)  formatov slik. Določi, katere tehnike običajno uporabljamo za izdelavo monumentalnih ali miniaturnih slikarskih del:

mural kolaž tapiserija gvaš mozaik olje na platnu

MONUMENTALNO SLIKARSTVO

MINIATURNO SLIKARSTVO

3.

Kakšna je razlika med barvilom (pigmentom) in barvo?<NAZAJ
>NAPREJ37/237