Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Pozorno si oglej spodnji sliki (Almanach, okoli leta 1670, Kvartopirci) in med njima poišči 5 razlik. Na originalni sliki (zgoraj) izberi polje, ki se razlikuje od predelane slike (spodaj).

10.

Med danimi možnostmi izberi tisto, ki najustrezneje opisuje dogajanje, ki ga je upodobil Almanach (slika levo).

11.

Almanach je v sliko vključil avtoportret. Ali lahko ugotoviš, kateri izmed zbranih mož je slikar? Kateri predmet namiguje na njegov poklic?

12.

Na sliki so skriti tudi drugi motivi. Izberi tiste, ki so vključeni v sliko. Pravilnih je več odgovorov.

13.

Almanach je kratek čas na gradu Bogenšperk deloval v okviru tamkajšnje grafične delavnice. V kateri grafični tehniki so ustvarjali ti umetniki?

<NAZAJ
>NAPREJ174/237