Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila


FLAMSKO BAROČNO SLIKARSTVO

Glavni predstavnik flamskega (Belgija) baročnega slikarstva je Peter Paul Rubens (1577–1640). V svojih delih je celovito združil vse značilnosti baročnega slikarstva. Bil je mojster veselega baroka. Motivi so polni čustvenosti, poudarjena je silovitost dogodka, kompozicije pa so zapletene.

{ODGOVORI; Rubens je najraje slikal mitološke in sakralne motive. Med izbranimi deli prepoznaj in izberi, ali gre za mitološki ali sakralni motiv.}


{MITOLOŠKI_MOTIV;SAKRALNI_MOTIV}

{SAKRALNI_MOTIV;MITOLOŠKI_MOTIV}

{SAKRALNI_MOTIV;MITOLOŠKI_MOTIV}

{MITOLOŠKI_MOTIV;SAKRALNI_MOTIV}

{SAKRALNI_MOTIV;MITOLOŠKI_MOTIV}

{MITOLOŠKI_MOTIV;SAKRALNI_MOTIV}

HOLANDSKO BAROČNO SLIKARSTVO.

{OGLEJ; Oglej si video in spoznaj najpomembnejše holandske baročne slikarje.}

ŠPANSKO BAROČNO SLIKARSTVO

Čas 17. stoletja je bil za špansko slikarstvo zlata doba. Po vsem kraljestvu so bili pomembni cerkveni naročniki, pa tudi meščani in drugi. Prevladoval je naturalizem, na umetnike pa je močno vplivalo italijansko baročno slikarstvo. Najpomembnejši predstavniki španskega baročnega slikarstva so Diego Velázquez, Bartolomé Esteban Murillo in Francisco Zurbarán.
{NASLIKAJ; S tempera barvami naslikaj tihožitje po vzoru baročnega slikanja svetlobe in sence.}

<NAZAJ
>NAPREJ168/237