Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Christo in Jeanne-Claude

Po devetih letih pogajanj s pariškim županom sta s 40.000 kvadratnimi metri platna ovila najlepši most v središču mesta. Čeprav je bil most pokrit le dva tedna (od 22. 9. do 7. 10. 1985), si je umetnino ogledalo več kot tri milijone ljudi. Tako drag projekt sta financirala popolnoma sama! Zanimivo, oviti most je ljudem natančneje razkril svojo obliko in podrobnosti, ker ga sicer zelo površno opazujejo.


Christo in Jeanne-Claude, leto 1985, Pont Neuf, Paris 

ANISH KAPOOR

V Millenium parku je britanski kipar indijskega rodu postavil zaobljeno formo, veliko 10 m x 13 m x 20 m.Anish Kapoor, 2004–2006, The Bean (Fižol), Chicago, ZDA 

DELO S TELESOM

Performans. Umetnikov nastop pred občinstvom postane likovno delo. To delo se povezuje s preostalimi umetnostmi, ki se izražajo telesno-gibalno, le da vsebina ni pripoved, temveč enkraten dogodek. Umetnik ne pripoveduje dolge zgodbe, kot to počne gledališče, temveč razvija idejo-misel s popolnoma nekonvencionalnimi oblikami in sredstvi.

Kanadska umetnica kitajskega rodu v svojih delih obravnava položaj žensk v družbi. Sram in zaničevanje sta občutka, ki prevevata to delo.Chun Hua Catherine Dong, leto 2012, Le Double (Dvojno) 
Govorimo o umetniku kot o posamezniku. V novejšem času so pogoste skupinske akcije umetnikov, ki so se zbrali le za določeno priložnost ali pa delujejo kot umetniške skupine.


Look – Look, leto 2012, DLUC, Ljubljana 
Tino Seghal, leto 2013, Brez naslova, Beneški bienale

<NAZAJ
>NAPREJ211/237