Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Izkoriščanje sončne energije

Neposredno izkoriščanje sončne energije

Energija Sonca se lahko neposredno pretvarja v želeno obliko energije. Kot primere omenimo vzdrževanje temperature v stavbah, gretje sanitarne vode v kolektorjih, pridobivanje električne energije s sončnimi celicami.

Sončno energijo lahko izkoriščaš tudi za preprost tuš na prostem.

Posredno izkoriščanje sončne energije

Velik delež sončne energije posredno izkoriščamo tudi kot energijo vode in vetra. Sonce ogreva ozračje in površino Zemlje, kar povzroča nastanek vetrov in kroženje vode.

Poskušaj si izdelati preprost vodni mlin za bližnji potok ali vetrnico, ki bo krasila domači vrt. Za namig si oglej sledeča filma.

<NAZAJ
>NAPREJ53/250