Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Neživi dejavniki vplivajo tudi na način življenja ljudi

Stalna naselja je človek gradil tam, kjer so razmere v okolju omogočale, da je na tem mestu pridobil dovolj hrane. Človek gradi hiše, v katerih vzdržuje bivalne razmere tako, da mu je prijetno (pozimi ogreva prostor, poleti ga lahko tudi hladi s klimatsko napravo).

Razvrsti besede v ustrezne skupine. Ko pravilno razvrstiš vse dejavnosti, se prikaže napis 'Pravilno.'.

V spodnjem albumu slik opazuj slike tradicionalnih bivališč in razmisli, zakaj se je uveljavil tak tip bivališč v posameznem podnebnem pasu. Kaj so prednosti teh bivališč?

<NAZAJ
>NAPREJ195/250