Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Vremenska napoved

Vremenoslovci ali meteorologi preučujejo spremembe v ozračju. Na meteoroloških postajah merijo temperaturo, tlak, hitrost vetra in vlažnost zraka. Na osnovi zbranih podatkov izdelajo vremensko napoved, ki je objavljena v časopisih, radiju, televiziji in na spletu.

Z opazovanjem satelitskih posnetkov vidijo, kako veliki so oblaki, kam potujejo, s kakšno hitrostjo ...

Oglej si oblake nad Evropo v dveh dneh (15. 5. 2013 in 16. 5. 2013). Poglej, kako se je spreminjala oblačnost, od kje je prihajala, kdaj je bila nad Slovenijo.

Vremenska karta na prejšnji strani in satelitski posnetek prikazujeta ista dneva. Opaziš, da se dogaja to, kar so vremenoslovci napovedali?

<NAZAJ
>NAPREJ149/291