Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

Ko se v kopalnici kopaš ali tuširaš, se na steklenih in keramičnih površinah pričnejo nabirati vodne kapljice. Razmisli zakaj?

6.

Steklen kozarec do vrha napolni z vročo vodo. Čez 5 minut odlij tri četrt vode. Na vrh položi pokrovček z ledenimi kockami. Opazuj, kako se naredi oblak.

Topel zrak ima v sebi vodne hlape. Na vrhu kozarca je zrak hladnejši. Vodni hlapi se zgostijo in nastane oblak.

Drži. Ne drži.
7.
 

Opazuj vreme: meri temperaturo zraka, zračni tlak, določi smer vetra, izmeri, koliko je bilo padavin, oceni stopnjo oblačnosti. Navodila in opazovalni list sta v prilogi.

  opazovanje vremena
8.
9.

Izberi pravilne trditve.

10.

Vremenoslovci napovejo vreme z opazovanjem satelitskih posnetkov.

Drži. Ne drži.
<NAZAJ
>NAPREJ152/291