Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Rastlinojedci, mesojedci, vsejedci

Živali se različno hranijo. Glede na to jih delimo na rastlinojedce, mesojedce in vsejedce. Ljudje smo vsejedci.

Rastlinojedci so živali, ki se hranijo z rastlinami. Jedo različne dele rastlin. Mnogi rastlinojedci imajo zobe oblikovane tako, da lahko hrano z njimi drobijo in meljejo.

 

Mesojedci so živali, ki se hranijo z živalmi. Nekateri mesojedci jedo rastlinojede živali, drugi pa živali, ki se tudi same hranijo z živalmi.

 

 

Vsejedci so živali, ki se prehranjujejo z živalsko in rastlinsko hrano.

 

 

Živali, ki plenijo druge živali, imenujemo plenilci. Njihove skupne lastnosti so čekani, močni kremplji in močne čeljusti.

Živali so glede hrane odvisne od rastlin, neposredno kot rastlinojedci in posredno kot mesojedci.

S čim se hrani?

<NAZAJ
>NAPREJ157/291