Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Preveč in premalo hrane

Si že slišal pregovor: "Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga"? Zaradi pomanjkanja hrane v preteklosti sem ga sama pogosto slišala od svoje babice. Danes so časi drugačni, vendar ne za vse. 

V revnih deželah je še danes premalo hrane. Otroci so podhranjeni, ne morejo se pravilno razvijati in rasti. Pojavijo se bolezni, povezane z nepravilno prehrano. Veliko otrok zaradi lakote tudi umre.

 

 

 

V deželah, kjer je hrane dovolj, pa prihaja do prehranjenosti. Ljudje se hranijo nepravilno in živijo nezdravo. Pogosto pojedo več, kot njihovo telo potrebuje. Jedo enolično hrano z veliko maščob in sladkorja. Premalo pa v svoje telo vnesejo vitaminov in vlaknin. Premalo se gibljejo, uživajo preveč alkohola in kadijo. V teh deželah je težava debelost, ki tudi vpliva na razvoj nekaterih bolezni.

 

Kaj vsebuje živilo?

Na ovitkih večine živil najdemo podatke o količini posameznih snovi, ki jih vsebuje 100 g živila.

<NAZAJ
>NAPREJ205/291