Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Gospodarske panoge so med seboj tesno povezane. Menjujejo surovine, izdelke in poliizdelke; podpirajo druga drugo, se ovirajo, si konkurirajo, vlagajo denar.
Za rudarstvo, energetiko in industrijo je značilno, da v Sloveniji primanjkuje surovin, rudniki so večinoma zaprti . Uvažamo več kot polovico energetskih virovDodana vrednost izdelkov, ki jih proizvaja slovenska industrija, je majhna.  Le malo slovenskih izdelkov je izdelkov visoke tehnologije in visokega cenovnega razreda.

Rudniki, geotermalni viri in energetika z omrežjem

Elektrovodi
Elektrarne
Geotermalni vrelci
Plinovodno omrežje
Rudniki


Namig: S klikom nanj lahko zemljevid povečaš.

<NAZAJ
>NAPREJ84/241