Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Energetika in rudarstvo Predalpskih pokrajin

Lokacije rudnikov in hidroelektrarn:

Rudniki
Hidroelektrarne in termoelektrarne

Rudno bogastvo je na območju Posavskega hribovja v t. i. Črnih revirjih (rjavi premog; Zagorje, Trbovlje, Hrastnik) so kopali prek 150 let. Zdaj obratuje le še rudnik v Velenju (lignit). Večino lignita pokurijo za proizvodnjo električne energije v termoelektrarni Šoštanj.
Za proizvodnjo elektrike je zelo pomembno izraba vode Save in Drave. Poleg obstoječih hidroelektrarn na obeh rekah, se načrtuje še gradnja verige desetih elektrarn na srednjem toku Save. Gre za hidroelektrarne Suhadol, Trbovlje, Renke, Ponoviče, Kresnice, Jevnica, Zalog, Šentjakob, Gameljne in Tacen - od vzhoda proti zahodu.

<NAZAJ
>NAPREJ166/241