Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Gospodarstvo Obpanonskih pokrajin

{Kmetijstvo; V Obpanonskih pokrajinah so ugodni naravni pogoji za kmetijstvo (celinsko podnebje, rodovitna prst, obsežne ravnine in gosta rečna mreža). Zato je, od vseh slovenskih pokrajin, največji delež prebivalcev zaposlen v kmetijstvu ravno v Obpanonskih pokrajinah.}

Raba tal
Gozd Njive Pozidano Sadovnjaki Travniki Vinogradi

Razmisli, katera gospodarska dejavnost je zaradi naravnih razmer (primerjalno z ostalimi slovenskimi pokrajinami) v Obpanonskih pokrajinah najpomembnejša.

Vpiši odgovor: Kmetijstvo

Zdraviliški turizem

Zaradi razgibane geološke preteklosti je v obpanonju veliko termalnih in mineralnih izvirov, ob katerih so se razvila zdravilišča in z njimi turizem.

Najbolj znana zdravilišča so Radenci, Banovci, Lendava in Moravske toplice. V Radencih je tudi polnilnica mineralne vode Radenska.

Vrelec mineralne vode v Radencih
Hotel v Moravskih Toplicah
Moravske toplice

Zdravilišča v Sloveniji

<NAZAJ
>NAPREJ235/241