Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Energetika in prometno omrežje

Z energetskega vidika je za pridobivanje elektrike pomembno izkoriščanje hidroenergije Drave in Save.
 Nuklearna elektrarna Krško  
Hidroelektrarna Krško

Včasih je bilo pomembno črpanje zemeljskega plina in nafte, pri čemer je bilo slednje le za vzorec. Na to je bila vezana tudi rafinerija v Lendavi. V zadnjem času so ponovno vzniknile razprave o smiselnosti črpanja zemeljskega plina. Gospodarstveniki ga podpirajo, okoljevarstveniki mu nasprotujejo, saj gre za okoljsko nepreverjen in vprašljiv tehnološki postopek.

Od industrijskih panog je bila dolgo časa zelo pomembna tekstilna industrija. Največje je bilo podjetje Mura v Murski Soboti. V Kidričevem so po drugi svetovni vojni postavili talilnico aluminija. Zaradi širjenja industrije je v bližini tovarne nastalo industrijsko naselje Kidričevo. Gospodarsko središče pokrajine pa je Maribor.


Avtocestne povezave
Avtocesta na Dravskem polju

V galeriji slik so simboli nekaterih podjetij.

Prometno so bile Obpanonske pokrajine s preostalo Slovenijo slabo povezane. Pomembna je bila v zadnjem času predvsem izgradnja avtocestnih povezav z Madžarsko (A5) in s Hrvaško (A2) ter železnice z Madžarsko. Kljub temu so obrobni deli pokrajine prometno še vedno precej odmaknjeni in časovno oddaljeni od pomembnejših središč.

<NAZAJ
>NAPREJ236/241